Äntligen är den långa väntan över och nu är en ny havsöringsäsong här!!

Jag (Lucas) och Albin hade bestämt att spendera premiären i min nya båt och utforska kusten från en ny vinkel. Vi bestämde oss för att inte lägga dagens fiske efter att fiska besor utan hellre försöka hitta blank fisk längre ut på kusten. 

Underbart väder med lite vind. Tyvärr nordlig och kall vind men vi hade bra förhoppningar på gött fiske.

Det dröjde inte länge förens vi fick se en fisk inne på grunt vatten som vakade. Albin placerade flugan rätt och fisken högg direkt.
En liten blankbesa kunde snabbt landas och släppas tillbaka, gött dagens första fisk!

Vi kämpade på bra hela dagen med tyvärr dålig utdelning. Tror det var pga den kalla nordliga vinden som gjorde fisket trögt.. Vi körde runt i Göteborgs vackra skärgård och njöt av det fina vädret.

 

I en av öarnas fina vikar hittade Albin ytterligare en huggvillig havsöring. Denna var mycket piggare och bättre kondition!

Själv hade jag ingen tur. Inte ett hugg på flera timmars fiske.. Men det är ju alltid skönt att komma ut en sväng som man brukar säga... 

Tillslut hittade även jag en fisk, årets första havsöring var äntligen krokad!!

Öringen gjorde flera luftsrång och drog iväg med full fart. Efter en bra fajt kunde jag landa säsongens första havsöring!! Sjukt go känsla!

 

En kort stund senare smäller det på ordentligt för Albin och han landar sin 3e fisk för dagen.

 Ett nytt pb för Albin kan kontstateras. En grym havsöring i fin kondition på 65cm och vikt på ca 3,2kg.

En underbar dag på havet!! Nu ser vi fram emot ännu fler goa dagar på kusten, tänk att vi har en hel säsong framför oss!!