Havsöringsfisket har varit annorlunda denna första månaden på säsongen. Fisken som fångats har varit i bra storlek och i förvånansvärt bra kondition. Rapporter om knallblank fisk
i storlekar 55-60+ cm har man läst och hört om dagligen.

Vissa kustfiskare har sett och kommit i kontakt med riktigt grov havsöring. För nån vecka sedan lyckades Fredrik Rohdén landa en riktig drömfisk på hela 87cm!!
Västkusten är het och har mycket och stor fisk, det har aldrig känts så hett som nu.

Redan på premiärhelgen så märkte man att snittfiskarna var i bra storlek, fiskade man nära åmynningar så fick man blandade havsöringar, besor och blänkare. Letade man sig längre ut på kusten ut mot klippor och skär så var chansen stor att hitta fisk i riktigt bra kondition.

Kanske är det den milda vintern som gjort att havsöringen haft bra tillgång till föda och kommit i bra form. Det känns nästan som att havsöringssäsongen förskjutits 1,5 månad. Många av fiskarna som landas nu är feta och starka som en ”Julifisk”. Undra hur då havsöringarna kommer se ut i Juli månad…

Flugorna som har fungerat bäst har varit räkmönster i naturliga färger. Flugor i materialet STF har varit gryma. STF har en mjuk och följsam gång och släpper igenom ljuset fint.
Jag testade även att binda en STF-räka med ”easy shrimp eyes, Fluoricerande ögon”. Flugan såg riktigt giftig ut med de naturliga färgerna i kroppen kombinerat med de skrikiga rosa/ röda fluo ögon som huggpunkt, flugan levererade och första kvällsturen small en riktig fetis på på denna flugan!