Jag (Lucas), Oskar och Alex bytte ut våra 3-5 klassade öringspön och dagsländeimitationer till stadiga klass 9 spön med rejäla flashiga tubflugor. Vi skulle fiska gädda! Gäddorna har lekt sedan länge i de flesta vikarna men det står ofta kvar en hel del gäddor på grunt vatten där man gärna tar dom på fluga! 

Vi åkte till en stor sjö med flera grunda vikar, djupare gropar och grynnor utanför. Viken är vadbar på de flesta ställena och man kommer åt att fiska längs kanterna effektivt. Jag tog också med mig min flytring för att kunna fiska av de yttre skären som ligger en bit ut.

Efter att vi riggat upp våra spön, bytt om och var redo så spred vi ut oss i viken.

Nästan direkt smäller det på en gädda för Oskar! Det var en mindre fisk men den var stark, gjorde några höga hopp innan den landades och återutsattes, en bra start!

Det dröjde inte länge förens det satt en till gädda på Oskars krok. Ytterligare en pigg fisk som fajtades bra för sin storlek!

Jag paddlade vidare ut i viken för att se om det även stod fisk på lite djupare vatten. Medands jag paddlar utåt ser jag hur Oskar drar på ytterligare en gädda. Hans helvita flashfluga med ett rött huvud levererade!

Jag fiskar av ett stort område under någon timme ute bland skären med en likadan fluga som Oskar, utan att ha en enda kontakt med fisk.
Jag byter ut flugan mot en större tubfluga i koppar/svart också den med mycket flash. Jag låter flugan sjunka ner i djupet brevid ett av skären.
Två drag i linan och det suger i hårt.. jag lyfter spöt och känner de tunga  gungningarna, äntligen fisk!!

Jag sätter hård press men fisken drar iväg i en lång rusning ut mot djupt vatten. Jag paddlar i land och ropar på Oskar och ber honom komma
för att ta en bild. Fisken var riktigt stark för sin storlek och i bra form!

Ute bland skären ser jag en klippa under vattnet med en klyfta som delar den. Där emellan är det lite växtlighet. Jag lägger flugan rakt över klippan och börjar stripa hem den. jag ser flugan hela tiden. När flugan är precis rakt ovan klyftan ser jag hur en gädda kommer som en raket och hugger tag i flugan. Också den är en stark och pigg gädda!

Alex fiskade sig bort till en annan vik där han landade en gädda och hade några följen. Han och jag fick kämpa för våra fiskar till skillnad från Oskar som landade 8st på sin flashfluga. 

Vi fiskade vidare i det härliga försommarvädret hela dagen tills det började skymma och det var dags att ta sig hemåt igen.

Det var en mycket trevlig dag med flera gäddor landade, 14st totalt. Tyvärr ingen i större modell, men dom tar vi nästa gång istället!