Äntligen havsöringspremiär!

Jag, Oskar, Robin och Jon hade bestämt oss för att spendera premiären tillsammans. 

Vi möttes upp på morgonen och alla var såklart riktigt förväntansfulla. Kvällen innan var riktigt varm med 14 grader på eftermiddagen. Om det skulle bli en lika fin dag idag på premiären då kunde vi pricka helt rätt!

Vi packade iordning båten och puttrade ut ur hamnen. Vattnet var kraftigt färgat och vi insåg att vi nog inte skulle kunna fiska det platser vi först tänkt så vi körde en bit ut mot öarna för att hitta klarare vatten. 

I en vik som låg lite skyddat fick vi se ett par öringar som försiktigt gick och vakade i ytan. Jag och Jon som då fiskade från båten gled försiktigt in till kast avstånd och började fiska. Efter några kast stramde det till i min lina och årets första havsöring var krokad!!

En liten fisk men känslan är fantastisk!

Efter en stund stod Oskar med böjt spö inne i viken med en lite bättre fisk som hoppa högt under fajten! 

Vi fiskade en stund till i viken innan vi drog vidare. Vi sökte av stora områden och testade flera fina platser men fisket var svårt. 

Den kalla dimman gav en riktigt rå känsla i luften och det kändes inte alls bra. I perioder klarnade det upp en del och i samband med det börade vi också se lite aktivitet. 

Inne i ett grunt område gick flera fiskar och vakade i ytan, inga stora öringar vad vi kunde se men spännande jakt! 

Jon lyckades kroka en havsöring innan vi sökte vidare längre in i viken.

Här hittade vi också vakande havsöring. Under en kort period var det riktigt bra med aktivitet och det var också uppehåll från den täta dimman.. 

Jag stripade hem min rosa räka över en grund sandbank när jag plötsligt känner ett riktigt hårt och tungt hugg, jag gör mothugg men missar. Fisken försvann och efter sig lämnade den en tung virvel i ytan.

På platsen fick alla kontakt med fisk och det var dagens med givande period då det kändes hett. Sedan kom den tunga dimman tillbaka och fisken försvann. Vi sökte vidare och fiskade flera klassiska vårvikar på vägen hem men helt utan resultat. 

Vi var ändå nöjda men en kul premiär med god mat, skönt häng och en del fisk.
Det blev 14 stycken blanka havsöringar totalt för oss under dagen. Den största fisken var Jons fisk på ca 45cm. 

Så underbart att vi nu har en hel säsong att se fram emot, skitfiske på er!