Havsöring i skåne

Idag drog jag (Lucas), Emil Filipsson, Sebastian Johansson och Jonas Karlsson ner till Höganäs för att fiska havsöring.

Vi skulle ner och fiska över dagen och startade fisket runt 10 tiden. Ute på ett rev kände Sebbe ett försiktigt hugg i flugan men som kanske var ett bottennapp. Han tog hem mer lina och släpade in flugan för att se om det var någon tong hängandes från kroken. Plötsligt ser han en fin fisk på 60+ som följer efter och gör en snabb attack mot flugan precis framför fötterna på honom men missar flugan...

Vi fiskade snabbt av platsen och tog oss en bit söder över för att testa ett annat rev. Ganska tidigt får Sebbe ytterligare kontakt med fisk. Flera hugg på raken. Jag stod och kollade en stund på han och plötsligt gör han mothugg och har krokad fisk!

En fin havsöring, 50-55cm hamnar i håven!

Kort därefter får även Jonas kontakt med fisk på samma plats men krokar aldrig. Lika så för Emil som såg vakande fisk och efterföljare.  

Vi fiskar av revet och känner att det är dags för en pause med käk. Vi hade fått tips om ett gött hamburgerhak i Höganäs som heter Garage. Ett riktigt najs ställe med bikerkänsla. Burgarna höll bra klass och ölen smaka fint, kan verkligen rekommenderas!

Efter maten drog vi oss ytterligare en bit söder över till nästa ställe. Där går vi en lång raksträcka med sand, tång och stora stenar.

Jag ser att en säl titta upp en bit utanför Sebbe och jag ropar, kolla en säl! 
– EN säl, snarare 15 sälar ropar han tillbaka... jag blickar ut över vattnet och det pluppar upp mängder med sälar överallt. Jag räkna dom till 23st samtidigt ovanför ytan som tittar på oss! 

Vi funderar på hur det påverkar havsöringen om det är säl i området. Vissa har starka åsikter om säl och att fisket blir dåligt i sälarnas närvaro. Jag tror själv inte att det är till det positiva att sälarna simmar i närheten där man fiskar men vi lyckas ändå kroka i varsin havsöring till på platsen. Mörkret kommer snabbt och vi drog hem till Göteborg igen. Kallt men en riktigt trevlig dag på kusten!

Det är härligt att komma ner till skåne och fiska av sig lite. Nu längtar man till vår egen premiär den första april!