Ahrex hooks

Jag har alltid gillat krokar med stora gap till mina havsöringsflugor. Gamakatsu F314 har jag haft som standardkrok till de flesta räkflugor och jag gillar den kroken skarpt. Till mindre märlflugor har jag inte haft någon favoritkrok direkt utan det har varit blandade märken jag bundit dessa på. Men nu finns det en ny typ av krok, Ahrex. de har en ny inovativ form som jag tycker känns väldigt spännande!

Ahrex har 5 krokmodeller men de mest intressanta krokarna för mitt fiske är NS150 - Cruved Shrimp och NS 172 - Curved Gamarus. Det är två krokar med väldigt fin form.

 

NS 172 - Curved Gamarus är perfekt för mindre märlflugor men gör sig också fin som baitfishkrok om man vill ha en fluga med limhuvud. På grund av det stora krokgapet kan man lätt limma dit ett par störa ögon utan att förstöra kroken krokningsegenskaper.

NS150 - Cruved Shrimp är framtagen i samarbete med Claus Eriksen, mycket duktig havsöringsfiskare. Kroken har en böj mitt på kroken som gör att flugan får en mycket fin räklik look. 

Krokarna är skapta för vårt salta vatten och är kemikaliskt vässade. Dom är verkligen sylvassa.

I helgen sticker jag (Lucas), Albin och Agne till Danmark för att smygstarta havsöringssäsongen. Hoppas att få känna hur krokegenskaperna är på dessa gryma krokar, de ser mycket lovande ut iaf.

Läs mer om dessa krokar på Ahrexhooks.com

Krokarna kan man köpa HÄR.