Mako 19 cpx

För ett par veckor sedan fick jag nys om att det kommit en riktigt fet båt till sverige. Jag som var i båttankar chansade och hörde av mig till Chrisse på Mojoboats.se för att få höra lite om båten.

Jag hade tidigare kollat på just denna båten på nätet och tyckte den såg helt jäkla perfekt ut för mitt kustfiske men också som familjebåt. Chrisse hade själv varit över till usa och provkört båten och han blev helt såld på den. Jag funderade på om det är så smart att ha en "inshore" båt på kusten iom att det ibland går ganska kraftig sjö. Han svarade att det är just det denna båten är till för, den har ett kraftigt V-format skrov och tar sjö galant. Inshore i usa är typ Lake michigan, samma storlek som östersjön så det är inga konstigheter. Allt annat på båten visste att det är precis vad jag vill ha. Ett stort platt kastdäck i fören och ett mindre i aktern. Mycket och stora förvaringsutrymmen! en livebait tank där man kan förvara fisken om man är ute en hel dag. två stora kylboxar som även fungerar som sittplatser, mycket smart och bra tänk. Bara att slänga ner ett par kylklampar så har man kall mat eller dryck med sig under varma sommardagar!

Igår var jag och Albin och kollade in Mojoboats nyaste tillskott Mako 19 cpx, Coastal predator.

Efter att ha vart uppe i båten, kollat in båtens alla stora förvaringsutrymmen, känt och klämt på alla robusta och fina detaljer så kunde jag inte hålla mig, allt kändes perfekt. Det blev affär!!!

Båten kommer ha en Mercury 150hk four stroke. Med den kommer man upp i ca 45 knop. 

Leveransklar till mitten av mars... passar fint inför havsöringspremiären!

Nedan är lite bilder från igår och en film om båten!