Regnbågs premiär för mig idag.

Tidigt imorse drog jag (Lucas) och Zorro inåt landet till en liten öring och regnbågssjö. Tanken var att försöka ta en fisk eller två på torrt och dessutom prova mitt nya öring-set.

Nytt o nytt, spöt är ett bättre begagnat Sage One klass 5, 9 fot som jag köpte av min polare Jon "troutcastz". Och min nya lina Rio Perception, InTouch i klass 5.

När jag kom fram till sjön låg dimman tät över vattnet, solens strålar letade sig fram genom den täta skogen. Det var magiskt, nästan trollsk stämning. Fisken gick lugnt och fint och vakade i sjön. Jag kunde inte se några insekter kläcka så det fick bli en liten svart fjädermygga till flugval.

Fisken ignorerade mina torrissar totalt och tillslut bytte jag strategi. Det fick bli mitt "säkra kort". En grön haröra med svart liten tungstenskalle. Första kastet med flugan suger det tag.
En storre fisk suger tag i flugan och drar iväg i en vansinnig rusning ut i sjön. Där gör den en
u-sväng ocg kommer rakt mot mig. Plötsligt gör den ett jättehopp och då släpper flugan. Jag tippar att regnbågen var runt 2-3kg.

Linan känns riktigt bra, den stumma kärnan gör att man fick direktkontakt med fisken, man känner minsta hugg. 

Efter den kontakten blev fisket väldigt svårt. Fisken vakade sporadiskt och det kändes i luften att det borde smälla på en till när som helst. Men fisken uteblev. 

Jag drog vidare till en annan sjö. Där fiskade jag mig runt halva sjön innan jag fick kontakt men en  fisk utanför en vasskant. Jag hade testat torrissar tidigare på vakande fisk även i denna sjö men de vägrade luras. Vid vasskanten hade jag nu bytt tillbaka till den gröna harörenymfen igen. Jag låter flugan sjunka till ca 1,5m djup. När jag börjar stripa hem flugan med små ryck kommer hugget direkt! Regnbågen bjuder på en rejäl fajt med långa rusningar och tillslut lyckas jag landa den.

På platsen landar jag ytterligare 4 fiskar inom någon timmes fiske. Några fick följa med hem och några sattes tillbaka! Alla tog på min gröna förtygnda haröra.

Nu är det bra fart på regnbågen. Är man sugen på regnbåge så är det bra tid nu. Fisken är väldigt aktiv och har man tur kan man fånga dom på både torrt och nymfer.