Simon och Oskars vårfiske!

Här är en liten återblick på mitt och Oskars fiske efter havsöring i norra Bohusläns storslagna kustlandskap. Två lördagar i mitten av april.

Lördag 11/4

Vi parkerar och tittar ut över viken, vattnet är mycket högre nu än förra helgen, då nappade det bra så vi hade höga förväntningar inför dagen. Det var förmiddag och tidvattnet skulle börja stiga, perfekt tid för fiske!

Oskar börjar fiska lite längre in i viken, det var ett bra beslut. Efter tredje kastet så krokar han sin första fisk för säsongen! Några minuter senare landar han sin andra fisk, den största för dagen 50cm+.

Efter några snabba bilder fick hon simma hem igen.  Vi landar ganska mycket fisk i 35-45 cm klassen. Flugan som Oskar fick sin största på är den på bilden, bunden av Flugfiskebloggen. Jag hade framgång med en lazershrimp-variant, med regnbågsdubbing inget hackel och flou-ögon i orange. Vi landar sammanlagt 27 fiskar denna helgen.

Lördag 18/4

Denna dag är en sån där underbar dag man kan få i april, om man har tur. Solen sken, svag vind och fåglarna sjöng i snåren.

Vi började fiska runt 10.30, vattnet var något lägre än förra veckan. Jag gick en bit längre ut i viken nu pga det låga vattnet. Vadar ut längs en kant med uppstyckad granit, ganska lerig botten. Det går en muddrad ränna i mitten av den smala viken så jag lägger ett kast snett upp mot rännan. Jag fiskade med samma fluga som förra lördagen, en lazershrimp-variant. Låter den sjunka mot botten några sekunder sedan börjar jag stripa hem med två snabba drag, då får jag ett riktigt kraftigt hugg! Lyckas kroka den, men den simmar mot mig så jag tror direkt att det är en 40a max. Sen när den närmar sig mig och fattar allvaret så drar den iväg i tunga rusningar.

Efter en kort och rolig fight försöker jag håva den, men den går knappt i håven! Andra försöket lyckas, och min största Havsöring för i år är landad. nr 76 av 87.

Havsöringen var 57cm och fet om magen, tyvärr ingen våg men jag tippar på 1,5 - 2kg. Efter några kort så fick han simma hem igen. Vi fortsätter dagen med att landa 11 havsöringar mellan 35-45cm. När räkflugorna inte funkat har vi fått på nicko special, red tag eller en liten harörenymf med tungstensskalle i guldfärg, långsamt dragen längs botten.

/Simon Berglund