Fly fishing in Slovenia. Rainbow trout on dryfly!

Here’s a short clip from one of my best day's of 2017, fly fishing for Slovenian rainbow trout on dryfly. Looking forward too see what 2018 will bring. Sorry for the poor resolution, the clip was made for instagram.. 

Här är ett kort klipp från Slovenien, ett av mina bästa flugfiske minnen 2017. Regnbåge på torrfluga i kristallklart vatten. Ledsen för den dåliga upplösningen, filmen är klippt och renderad för instagram.. 

BORNHOLM 2017

Nu ligger senaste inlägget från resan till Bornholm uppe under fliken "Fishing adventures"

Som du säkert lagt märke till så har Flugfiskebloggen bytt namn till Lucas Fly Fishing. Och uppdaterat loggan!

Det beror på att jag breddar min målgrupp och gör det enklare för folk som inte läser svenska.
Jag har har ca 50% läsare som inte är från Sverige och då passar det bättre med ett internationellt namn. Jag kommer även börja skriva en del på engelska och översätta de svenska texterna med tiden. 

 

Web-logo-Coastal.png

En statusuppdatering

Såg på bloggen att 27:e Juni var senaste inlägget på Flugfiskebloggen..

Jag har fått ett par mail och kommentarer från följare om varför bloggen aldrig uppdateras och folk undrar om jag slutat blogga om flugfisket. Jag blir glad av att folk skriver och frågar och jag har verkligen saknat att kunna lägga tid på bloggen. Saken är den att jag har inte fiskat speciellt mycket de senaste månaderna. Dels på grund av mitt jobb som varit intensivt och dels på grund av min familjesituiation och vårt boende som förändrats.

I samma veva som vi tog det stora flyttlasset från vår lägenhet i Björlanda Kile så fick jag och Karin avbryta och åka och förlösa vår lilla kille Harry! Riktigt kul att få en unge till och ge Signe ett syskon! Signe skall lära honom allt hon kan om fiske och flugbindning säger hon stolt...

Sedan dess har det blivit några sporadiska gäddpass i Svartedalen och Stora Hällungen med ett tiotal landade gäddor. Kul att utforska nya vatten! 

--

BORNHOLM

Men nu är det snart dags för fiske igen! Jag och ett gäng från västkusten skall åka till Bornholm där vi möter upp ett gäng sköna lirare från Östkusten. Vi skall köra en go fiskehelg efter havsöring där öst möter väst!  

Har försökt smyga in lite flugbindning för att fylla askarna inför resan! 

Vi är alla gött taggade och hoppas på riktigt grov havsöring! Jag kommer skriva om helgen och försöka uppdatera bloggen så snart det går. Nu ser jag verkligen fram emot en go fiskerasa!